VÄLKOMMEN TILL VIAB

Företaget grundades 1993 av Yngve Andersson och Lars Elverskog och hette då Vårgårda Industri AB. I dagligt tal blev det Viab som numera är företagets officiella namn.
Tillsammans hade grundarna lång erfarenhet av plastproduktion och verktygstillverkning.
Den kombinationen av kunnande skapade snabbt ett förtroende från stora kunder med mycket höga krav på precision, kvalitet och säkerhet. Det är fortfarande viktiga ledord i verksamheten.
Noll fel är inget mål. Det är en självklarhet!

Familjeföretag med tillväxt

Viab ägs och drivs av familjen Yngve Andersson. Företaget har haft en stadig tillväxt och utvecklats till en ledande tillverkare av komponenter med höga krav på funktion. Det gedigna verktygskunnandet har gjort det möjligt att utveckla produkter och processer för många användningsområden.

Två produktionsenheter

I Vårgårda är tillverkningen inriktad mot industriella tekniska komponenter. I Ulricehamn produceras konsumentprodukter och produkter till byggindustrin.

Funktioner för marknad, kvalitet och administration finns vid huvudkontoret i Vårgårda. Där finns också den centrala verkstaden för verktygstillverkning och underhåll.

Från formspruta till färdig produkt

Viab förfogar över modern utrustning för formsprutning med upp till 300 tons låskraft.
Vi har också möjlighet att erbjuda våra kunder efterbearbetning och montering till färdiga produkter i egen monteringsavdelningen.

Vi kan erbjuda olika logistiska lösningar från batchleveranser till sekvens- och just-in-time-leveranser. Vi har kunder där vi utför förbrukningsstyrda leveranser direkt till kundens produktion (VMI).

Tradition och utveckling

Vi vill erbjuda en hög servicegrad baserad på kvalitet, precision, säkerhet och miljötänkande. Plast är ett utmärkt material för många ändamål, men det är en ändlig råvara. Därför försöker vi alltid hitta optimala konstruktioner och lösningar för att utnyttja materialets goda egenskaper. Inget material skall förbrukas i onödan. Materialåtervinning är en viktig del i vår verksamhet.

Viab har haft en tillväxt med hjälp av erfarna och duktiga medarbetare och trogna kunder, men vi fortsätter att sträva mot att bli ännu bättre. Vi utvecklar ständigt vårt arbete, våra processer och oss själva.