Om Viab

Viab grundades av Yngve Andersson och Lars Elverskog 1993 och ägs fortfarande av familjen Andersson. Tillsammans hade grundarna lång erfarenhet av plastproduktion och verktygstillverkning. Vi har haft en stadig tillväxt och har utvecklats till en ledande tillverkare av komponenter med höga krav på kvalitet och funktion.

 

Vi på Viab

Människorna på Viab är vår viktigaste tillgång. Oavsett om vi jobbar med företag i bilindustrin eller med innovatören som vill ha ut sin produkt på marknaden märker vi att vår förmåga att bygga personliga relationer är mycket uppskattad. Det är enkelt att komma rätt på Viab och du kan alltid ringa din personliga kontakt för att få snabba besked eller resonera om hur vi kan utveckla samarbetet.

VIAB-webb-3
VIAB-webb-2

Vi finns i Vårgårda

Viab finns i Vårgårda, Västergötland. Här hittas ledning, kvalitet, marknad, försäljning och projektledning. Här finns också verkstaden för verktygstillverkning och underhåll. Tillverkningen är inriktad mot industriella komponenter.

Kvalitet

Noll fel är ett mål hos Viab där vi arbetar med principer enligt Lean production för att styra kvaliteten i våra processer och produkter.

Fakta

60 medarbetare
37 formsprutningsmaskiner 20 - 330 ton
Omsättning 95 MKR (2018/2019)
Certifierade enligt ISO 9001 samt 14001