Nyheter

Elmia Subcontractor

Ny VD

Johan Korpås tar över som VD på Viab efter Claes-Henrik Andersson som valt att avsluta sin anställning. Johan kommer närmast från Powerpipe Systems AB i Göteborg där han varit verksam som VD i många år. Tillträde sker omedelbart.

Som tidigare kommunicerats har ledningen stärkts under det gångna året med ny marknadschef och fabrikschef.

– Vi ser fram emot att Johan kommer in i bolaget och med sitt ledarskap, driv och kunskap leder Viab på en fortsatt tillväxtresa, säger Yngve Andersson, huvudägare.

-Viab är ett väletablerat företag inom formsprutning och jag ser fram emot att arbeta med de duktiga och engagerade medarbetare som utgör kärnan i verksamheten. Jag tror att det finns stor potential för Viab att växa ytterligare på marknaden och att vi genom effektiviseringar i vår verksamhet kan öka lönsamheten, säger VD Johan Korpås.

Viab är ett familjeföretag med stadig tillväxt som utvecklats till en ledande tillverkare av komponenter med höga krav på funktion. Verksamheten består av två produktionsenheter. I Vårgårda är tillverkningen inriktad mot industriella tekniska komponenter och Automotive. I Ulricehamn sker produktion till byggindustrin och konsumentprodukter.

Ny marknadschef

Stefan Silverbåge blir ny marknadschef för Viab

Stefan har en teknisk bakgrund med lång erfarenhet från olika roller inom material, marknad och produktion av plastprodukter och kommer närmast från rollen KAM från Covestro.

– Vi har fullt upp med att ta hand om förfrågningar från befintliga kunder men vi är övertygade att vårt verktygskunnande och processer är möjliga att utveckla för produkter inom fler användningsområden. Så vi ser ett stort behov av att stärka våra marknadskontakter, i princip åt både leverantörshållet och kundhållet. Vi tror att Stefans internationella erfarenhet och materialkunskaper kan bli ett värdefullt tillskott till Viab och fortsatt utveckling av verksamheten, säger Claes-Henrik Andersson. Stefan tillträder sin nya tjänst i september.