Nyheter

Ny marknadschef

Stefan Silverbåge blir ny marknadschef för Viab

Stefan har en teknisk bakgrund med lång erfarenhet från olika roller inom material, marknad och produktion av plastprodukter och kommer närmast från rollen KAM från Covestro.

– Vi har fullt upp med att ta hand om förfrågningar från befintliga kunder men vi är övertygade att vårt verktygskunnande och processer är möjliga att utveckla för produkter inom fler användningsområden. Så vi ser ett stort behov av att stärka våra marknadskontakter, i princip åt både leverantörshållet och kundhållet. Vi tror att Stefans internationella erfarenhet och materialkunskaper kan bli ett värdefullt tillskott till Viab och fortsatt utveckling av verksamheten, säger Claes-Henrik Andersson. Stefan tillträder sin nya tjänst i september.

Viab är ett familjeföretag med stadig tillväxt som utvecklats till en ledande tillverkare av komponenter med höga krav på funktion. Verksamheten består av två produktionsenheter. I Vårgårda är tillverkningen inriktad mot industriella tekniska komponenter och Automotive. I Ulricehamn produceras till byggindustrin och konsumentprodukter.

Elmia Subcontractor

Viab ställer ut på Elmia Subcontracter 2018 i Jönköping tisdag 13 nov till fre 16 nov. Vi välkomnar alla befintliga och framtida kunder till vår monter D02:38 där du kan få svar på dina frågor av Anna Hallberg, Joel Boehm och Torbjörn Karlsson. Vi ser också fram mot att även få träffa svenska formverktygstillverkare med erfarenhet av precisionsdetaljer i vår monter. Välkomna!

Viab byter VD

Viab har genomför planerat VD-skifte. Torbjörn Karlsson, som varit VD för Viab bolagen sedan 2012, har lämnat över till Claes-Henrik Andersson som rekryterades 2016 för att 2018 ta över som VD. Viab har sedan 2011 två produktionsenheter, Vårgårda och Ulricehamn.

-Nu känns verksamheten mogen för att lämna över till min efterträdare att fortsätta utveckla. Nu kan jag enbart fokusera på fortsatt tillväxt säger Torbjörn som fyllde 65 i juni -18 men har inte än några planer på att sluta arbeta, Duvorna får klara sig ett tag till avslutar Torbjörn med en glimt i ögat.